‘Elburgse’ wielerzolen in de Tour de France

Nieuws uit de locale courant van 8 juli….

Woensdag 9 juli is de vijfde etappe in de Tour de France.
Een rit over de kasseien waar klassiekerspecialist Boom zijn kans wil gaan pakken. “Daar moet ik gewoon voor gaan. Daar wil ik me heel graag laten zien.” Aldus Lars Boom.

Jeroen Wentzel van Wentzel Praktijkcentrum uit Elburg zal de tour weer zeer geïnteresseerd volgen en vooral Lars Boom heeft zijn speciale aandacht.
Al 4 jaar produceert de voetspecialist uit Elburg speciale wielerzolen voor een van beste renners van Nederland.

Naast zijn werk als Register Podoloog in Elburg werkte Jeroen Wentzel 5 jaar lang bij de firma LFT in Nijverdal. Een bedrijf dat voeten scanners en CAD/CAM apparatuur ontwikkelt voor voetspecialisten. Via zijn functie als adviseur in hoogwaardige digitale productie technieken kwam hij in contact met verschillende wielerprofs.
Zijn kennis en benadering van voetproblemen bij wielrenners wekte ook de interesse van Boom.
‘Nagenoeg ieder wielrenner klaagt over voetklachten tijdens het fietsen’ aldus Wentzel die zelf een gepassioneerd fietser is en op 5 juni nog 6x de Alpe d’ Huez heeft beklommen.
‘Door gebruik te maken van de allerlaatste technieken ben ik in staat om zolen te maken die de voet op de juiste manier ondersteunen en zo een optimale drukverdeling geven.
Door een betere drukverdeling ontstaat een betere krachtoverbrenging op de pedalen. Dit is wat uiteindelijk iedere wielrenner zou willen’.
Wentzel heeft zich altijd verbaasd over de oplossingen die geboden worden door de fietsschoenen leveranciers. Er zijn een paar fietsschoen merken die proberen de voet te corrigeren om zo de problemen te verhelpen maar het blijven standaard producten die zo uit de verpakking komen. Een individuele aanpak is een veel betere optie als er pijnklachten zijn.

Bij wielerprofs is de belasting enorm. De vraag naar een goede oplossing is dan ook groot in het peloton.
Boom is zeer tevreden over de zolen die Wentzel voor hem vervaardigt.
‘Ik wil innovatief zijn en kijken hoe we de producten kunnen verbeteren. Lars Boom gaf aan graag mee te willen werken aan testen met nieuwe zool technieken en de allerlaatste technische materialen, daar ben ik best trots op moet ik eerlijk bekennen’ aldus Jeroen Wentzel

Na een podologisch onderzoek worden de voeten ingescand door middel van een 2D of 3D scanner.
De zolen worden ontworpen met een CAD software programma die door inbreng van Wentzel zelf is ontwikkeld. Vervolgens worden de fietszolen met een CAM freesmachine in eigen beheer geproduceerd.

‘Laten we hopen dat Lars woensdag zijn slag kan slaan tijdens de 5e etappe over de kasseien.
Als het lukt staat er donderdag gebak op tafel in de praktijk’ aldus Jeroen Wentzel.

Als je tijdens deze Tour een afspraak maakt voor het aanmeten van een paar fietszolen krijg je 25% korting op de zolen. Bel voor het maken van een afspraak 0525-681655.
De praktijk is i.v.m. vakantie gesloten van 27 juli tot en met 9 augustus.

20140708-164040-60040260.jpg

Lars Boom wint op 9 juli de 5e etappe in de Tour de France.

20140709-204713-74833191.jpg
Gefeliciteerd Lars, we hebben genoten van je fantastische prestatie.